Jeg er pensioneret fra mit arbejde som psykolog, hvor jeg har arbejdet i over 40 år i forskellige sammenhænge, herunder akut sundhedspleje, hospice, ambulant mental sundhed og misbrugsbehandling. Jeg studerede religion og filosofi og tog en socialrådgiveruddannelse.

Jeg var en spirituel søgende fra en ung alder, og en del af min rejse var oprettelsen af “Sanctuary”, et spirituelt retrætecenter i Beallsville, Maryland, som jeg ejede og drev i 9 år.

Jeg brugte min karriere på at søge en dybere forståelse af den menneskelige tilstand og løsninger på de lidelser, som mine klienter oplevede. I et forsøg på at distancere min praksis fra “medicaliseringen af mental sundhed”, dannede en kollega og jeg en integrativ mental sundhedspraksis, der søger at bringe de åndelige, fysiske og følelsesmæssige aspekter af psykoterapi sammen.

På trods af denne overgang fornemmede jeg imidlertid, at der stadig manglede noget, og jeg begyndte at sætte spørgsmålstegn ved nytten af de gentagne og ofte ineffektive interventioner, jeg anvendte. På randen af udbrændthed og karriereskift skete der noget bemærkelsesværdigt.

Ofte dukker læreren op, når eleven er klar. I 2014 blev jeg introduceret til en helt ny, principbaseret forståelse af mental sundhed, som har forandret mit liv såvel som mine klienters liv på ekstraordinære måder, som jeg aldrig havde drømt om var mulige.

I stedet for en patologibaseret linse lærer jeg nu mine klienter om vores medfødte følelsesmæssige sundhed og modstandsdygtighed. Når vi er i stand til at se den sande kilde til følelsesmæssig nød og se enkelheden, logikken og visdommen i vores psykologiske design, begynder tingene at ændre sig.

Ligesom alt andet i naturen er vores psykologi designet til at maksimere vores evne til at navigere gennem livet og blomstre på trods af de omstændigheder, vi måtte stå over for. Når vi begynder at se dette på et dybere plan, afdækker det velvære, indre fred og følelsesmæssig frihed, som sjældent, hvis nogensinde, blev afdækket i nogen større grad i traditionel psykoterapi.

Jeg deler i øjeblikket min tid mellem Westport, Massachusetts og Sao Miguel Island på Azorerne, hvor jeg tilbringer så meget tid som muligt i naturen og udforsker farvandene tæt på og langt væk sammen med min partner Ed, en pensioneret søkaptajn.

Viser et enkelt resultat