Shopping Cart

Chana Studley
Chana Studley

Chana Studley

Chana Studley har skrevet “The Myth of Low Selfesteem“, “Very Well” og “Painless“, der også er oversat til dansk med titlen “Smertefri“.

Som følge af tre voldelige overfald i begyndelsen af 1980’erne fik jeg kraniebrud, tre diskusprolapser i lænden og to brækkede nakkehvirvler. I de følgende 20 år ” svigtede” min ryg ret regelmæssigt. Jeg lå enten i smerter på gulvet, eller når jeg prøvede at stå op, blev jeg bøjet sidelæns og kunne ikke rette mig op, mens en brændende smerte skød ned i mit højre ben. Jeg kom regelmæssigt til kiropraktor hver måned og var meget opsat på ikke at blive opereret. Når smerterne kom, havde jeg brug for flere behandlinger, da jeg kæmpede for at kunne fungere. Kollegaer måtte køre mig på skadestuen flere gange, da jeg besvimede af smerte på arbejdet. Ved mindst tre eller fire lejligheder var jeg midlertidigt lammet fra brystet og ned og ude af stand til at bevæge mine ben.

Det var skræmmende.

Dette blev efterhånden til en rutine, og frygten for, at det denne gang ville være permanent, var der hele tiden. Under den sidste episode humpede jeg tilbage fra lægens kontor i smerte og trak mine fødder som blyvægte, da jeg stoppede op og hvilede mig ved et vandrør, der stak ud af væggen. Udmattet sad jeg der, skrækslagen for at jeg ikke ville nå hurtigt nok over den travle gade, før en bil ville køre mig over. Det var i foråret 2010, og det var min sidste alvorlige episode.

Og hvad skete der så, spørger du? Jo, jeg indledte en rejse i at forstå sindet. Jeg fandt et nyt paradigme inden for psykologien, der hedder de tre principper, og i 2017, efter 25 år som traumerådgiver, uddannede jeg mig til Three Principles Practitioner. Jeg havde ikke haft smerter i et stykke tid, så jeg besluttede at aflyse mine regelmæssige kiropraktorbesøg. Da jeg var færdig med uddannelsen, bemærkede jeg, at min ryg føltes virkelig stærk, og så gik det op for mig, at jeg ikke havde haft en af disse ekstremt smertefulde lammende episoder, siden dengang jeg sad fast på gaden. Det var helt utroligt! Jeg følte mig stærkere, end da jeg var i 20’erne!!!

Jeg begyndte at undersøge det her fysiske fænomen, og jeg fandt ud af, at der var en masse videnskab, der bakkede min oplevelse op. Når vi er stressede, aktiveres kroppens kamp- eller flugtreaktion, og blodgennemstrømningen begrænses. Jeg lærte også, at kroppen har en medfødt visdom til at helbrede sig selv! Min ryg var helet for 20 år siden, og var det så stress, der havde skabt smerterne siden da? Under vejledning af Jean Catherine Gray fra Virginia University gennemførte jeg 5 casestudier, og gennem min forskning opdagede jeg, at jeg med denne forståelse af sindet kunne give smertelindring til andre!

Jeg arbejder nu med mennesker med alle slags helbredsproblemer, kroniske smerter, eksem, IBS, migræne, hormoner og for nylig senfølger efter Covid.

Angst er roden til mange af disse tilstande, og helbredsangst er et fælles problem for mange af mine klienter.

Når vi først forstår, hvad der sker, begynder frygten at forsvinde, og vi finder den manglende fred, der peger os tilbage til vores medfødte velvære og sundhed, og det er her, helbredelsen sker.

Min første bog, The Myth of Low Self Esteem, beskriver, hvordan det er muligt at komme sig efter traumer. Painless er en roman, der tager os med på en rejse mod kronisk smertelindring, og min seneste bog Very Well er en roman om hormonelle forstyrrelser, og hvordan vi alle har et medfødt velbefindende.

Siden Chana Studley forlod Hollywood, er hun blevet certificeret Life Coach, Psychological First Responder i Verdenssundhedsorganisationen og Three Principles Practitioner. Chana Studley er en engageret frivillig i United Hatzalah Psychotrauma and Crisis Unit, som er det første integrerede nationale kriseberedskabsteam i verden.

Chana Studley er direktør for MindBody Institute, som tilbyder coaching, kurser og en unik medlemsgruppe, der forvandler folks liv.

Min historie er gået fra smerte til velvære, og det kan din også!

Link til Chana Studleys hjemmeside og YouTube videoer

Du kan besøge Chanas hjemmeside her.

Bøger