Painless: A novel about Chronic Pain and the Mind-Body Connection

Painless: A novel about Chronic Pain and the Mind-Body Connection

Forside til bogen "Painless A novel about Chronic Pain and the Mind-Body Connection"
  • Kategori
  • Format
Paperback
  • Sprog
Engelsk
  • ISBN
9798569311156

Painless: A novel about Chronic Pain and the Mi...

0.0/5
| På lager

kr. 144,95

Der er fri fragt på køb over 599,-

”Painless” er en roman på engelsk skrevet af Chana Studley. Romanen peger på forbindelsen mellem vores fysiske krop og oplevelsen af smerter.

Hovedpersonen Deborah Stark har været ude for overfald og har i den forbindelse fået alvorlige, fysiske skader. I årevis har hun levet med invaliderende smerter og faktisk et brud på nakken, men da hun støder på De Tre Principper og forståelsen, ændres hendes situation. I forbindelse med en rejse til Australien, opsøger hun sin tidligere kiropraktor. Sammen med ham og en række patienter, han har tilset og hjulpet grundet kroniske smerter, afholder hun et kursus i sammenhængen mellem smerter og vores oplevelse af dem. Kurset er baseret på forståelsen om vores medfødte design, og vi følger Deborahs undervisning i principperne og kursisternes indsigter undervejs.

Romanen har to lag: nemlig fortællingen om Deborahs liv i filmbranchen i Hollywood og hendes egen situation, og parallelt hermed hendes formidling af De Tre Principper med udgangspunkt i egne, kroniske smerter. Romanen formidler forståelsen fra et utroligt dybt og klart niveau, og den giver håb for alle, der oplever smerter. En del af romanen er bygget på medicinsk evidens, fx forklaringen om, at fysisk smerte forårsaget af fx brud på knogler i begyndelsen kan registreres i den forreste del af hjernen, den præfrontale cortex, hvorimod kroniske smerter kan måles i den bagerste del af hjernen, den emotionelle hjerne.

Chana Studley peger med andre ord på, at smerte, som tanker, er uden substans, og at vi kan opnå at leve et rigt og kreativt liv på trods af en fysisk skadet krop, når vi opdager, at vi kan se igennem oplevelsen af smerter.