Shopping Cart

Sydney Banks
Profilbillede af forfatteren Sydney Banks.

Sydney Banks

Sydney Banks var en skotsk-canadisk filosof og forfatter, der er bedst kendt for sit arbejde med principperne for menneskets oplevelse af livet. Han fik en pludselig og dyb indsigt i hvordan den menneskelige psykologi reelt fungerer og han kaldte opdagelsen for “De tre principper”, der består af Tanke, Bevidsthed og Sind (eller Livskraft). 

Ifølge Sydney Banks er disse tre universelle principper de grundlæggende byggesten i al menneskelig oplevelse og de er ansvarlige for at skabe vores tanker, følelser og adfærd herunder vores opfattelse af verden omkring os. Han mente, at en dybere forståelse af disse principper kunne føre til større velvære, lykke og tilfredshed i livet.

Banks’ arbejde har påvirket tusindvis af mennesker verden over og er blevet formidlet på forskellige områder, herunder mental sundhed, uddannelse og personlig udvikling. Hans indsigter er blevet formidlet gennem hans bøger, foredrag og seminarer samt gennem arbejdet i organisationer, der fremmer hans forståelse.

Hans forståelse lever nu videre i hans bøger og i video- og lydoptagelser af hans offentlige foredrag. Hans vigtigste værker er udgivet af Lone Pine Publishing i Edmonton, Alberta, som også har produceret hans video- og lydoptagelser. Sydney Banks døde i sit hjem på Salt Spring Island, British Columbia, den 25. maj 2009.

Sydney Banks’ seks bøger, der blev skrevet mellem 1983 og 2005, var det primære tilgængelige materiale for den oprindelige gruppe af mennesker, som blev inspireret til at forsøge at bringe denne revolutionerende forståelse af mental sundhed ud i verden. Igennem mere end 30 år, var Sydney Banks mentor og lærer for hans oprindelige studerende, der selv oplevede positive forandringer i deres liv efter mødet med ham og hans forståelse af sindets design. Denne gruppe mennesker har formidlet forståelsen videre ud i verden, og den breder sig overalt i verden, men Sydney Banks egne bøger, lydbånd og videooptagelser er, og vil for altid være, den primære kilde til denne forståelse.

Sydney Banks udgivne bøger i kronologisk rækkefølge er:

Second chance (1983)

In Quest of the Pearl (1989)

The Missing Link (1998), der er oversat til dansk med titlen “Den glemte forbindelse

The Enlightened Gardener (2001), der er oversat til dansk med titlen “Den oplyste gartner

Dear Liza (2004) som ikke kan skaffes i øjeblikket.

The Enlightened Gardener Revisited (2005)

Link til Sydney Banks hjemmesider

Du kan besøge Sydney Banks hjemmeside her. 

Du kan også besøge Sydney Banks anden hjemmeside her.

Link til Sydney Banks YouTube kanal og YouTube videoer

Her kan du finde Sydney Banks YouTube kanal.

Link til Sydney Banks Youtube videoer med danske tekster

Der er en del af Syds videooptagelser, som der er kommet danske undertekster på, og dem kan du finde her:

Du kan finde Sydney Banks YouTube kanal med danske tekster her.

Link til gamle lydoptagelser med Sydney Banks

Der findes også gamle lydoptagelser fra 1970’erne, hvor Sydney Banks endnu ikke har formuleret sit budskab til “De Tre Principper”, men taler meget om bevidsthed, bevidsthedsniveauer, livskraft og tanker. Han taler ikke om religion, men om spiritualitet der er baseret på en formløs, universel energi.

Bøger