The Enlightened Gardener

(1 kundeanmeldelse)

“The Enlightened Gardener” er et must read for forståelsen af de tre Principper. Her går læseren direkte til kilden og får Sydney Banks’ egen udlægning af forståelsen af, hvordan vores sind fungerer, og hvordan vi oplever verden gennem vores personlige tanker.

Bogen er bygget op som en slags lignelse eller didaktisk historie, hvor fortælleren Erik og hans tre venner, som er fra USA og alle praktiserende psykologer, Peter, Tom og Janet, skal på psykologkonference i England. De er alle uddannet inden for de traditionelle, psykologiske skoler. Mødet, i pauserne, og uden for programmet, med konferencestedets gartner Andy, udfordrer psykologernes opfattelse af mental sundhed og giver dem en oplevelse, der ændrer dem for livet: de får med andre ord indsigt i De Tre Principper, “thought, mind and consciousness”.

Historien er fortalt på en meget simpel facon, der nok vil støje lidt i den trænede læsers ører. Kan man se igennem Sydney Banks’ manglende erfaringer med at skrive prosa, kan man netop, hvad han beder om: se bagom ordene og gennem formen – og få øje på det formløse. Det universelle. Det, der er sandheden bag al oplevelse: Principperne.

kr. 165,00

Kun 2 tilbage på lager

Om forfatteren

Sydney Banks

Sydney Banks

Sydney Banks var en skotsk-canadisk filosof og forfatter, som er bedst kendt for sit arbejde om principperne for det menneskelige sind og bevidsthed. Han udviklede en filosofi kaldet "De tre principper", som går ud på, at de tre grundlæggende principper i universet er Tanke, Bevidsthed og Sind.

Ifølge Sydney Banks er disse tre principper de grundlæggende byggesten i den menneskelige oplevelse og er ansvarlige for at skabe vores opfattelser, tanker, følelser og adfærd. Han mente, at en dybere forståelse af disse principper kunne føre til større velvære, lykke og tilfredsstillelse i livet.

Banks' arbejde har påvirket mange mennesker verden over og er blevet brugt på forskellige områder, herunder mental sundhed, uddannelse og personlig udvikling. Hans ideer er blevet populariseret gennem hans bøger, foredrag og seminarer samt gennem arbejdet i organisationer, der fremmer hans filosofi.

Hans forståelse lever nu videre i hans bøger og i video- og lydoptagelser af hans offentlige foredrag. Hans vigtigste værker er udgivet af Lone Pine Publishing i Edmonton, Alberta, som også har produceret hans video- og lydoptagelser. Sydney Banks døde i sit hjem på Salt Spring Island, British Columbia, i 2009.

"Sydney Banks' seks bøger, skrevet mellem 1983 og 2005, var de primære ressourcer, der var tilgængelige for den oprindelige gruppe af mennesker, som blev inspireret til at forsøge at bringe denne revolutionerende forståelse af mental sundhed ud i verden. Da den første bog, Second Chance, blev skrevet, var den den eneste reelle ressource, som den lille gruppe af Syds tidlige studerende havde. I tre årtier var Syd den lærer, som de oprindelige udøvere var afhængige af, og hans bøger og bånd er og vil for altid være den primære kilde til denne forståelse.

Sydney Banks writing

Du kan læse om Sydney Banks bøger her: https://sydneybanks.org/books-by-sydney-banks/

og her: https://sydbanks.com/

1 anmeldelse af The Enlightened Gardener

  1. Kirsten Clausager

    En fantastisk smuk og dyb læsning, der kan læses igen og igen – og som giver nye lag til forståelsen hver gang, man læser bogen.

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *