Sydney Banks og De Tre Principper

Sydney Banks og De Tre Principper

Sydney Banks blev født i Skotland i 1931, og blev bortadopteret som spæd. Han voksede op under vanskelige vilkår i Edinburgh. Han var ikke religiøs og forlod skolen efter 9. klasse. Som 26-årig flyttede han i 1957 fra Skotland til provinsen British Columbia i Canada, hvor han arbejdede som svejser.

De dybe indsigter i tankernes og livets natur

Som 43-årig fik han i 1973 i løbet af få dage nogle spontane, banebrydende og meget dybe spirituelle indsigter i hvordan den menneskelige oplevelse af livet er konstrueret. Hans første dybe indsigt var, at alt hans usikkerhed blot var tanker – usikre tanker som han troede var virkelige, og som dermed styrede hans adfærd og hans syn på livet. Han fik en dyb indsigt i tankeprincippet og at alle mennesker lever i en tankeskabt verden, hvor de ser og oplever deres personlige “version” af verden, som er skabt af deres personlige tanker.

Han indså at han selv levede i en verden af usikre tanker – og dermed i en usikker verden. Han indså samtidig at han ikke behøvede at tro på sine usikre tanker, fordi de bare er tanker, og at usikkerhed i sig selv dermed slet ikke eksisterer. Han fik indsigt i hvordan mennesker lider under deres egne tanker, og hvordan man gennem kontakt til sin egen medfødte indre sundhed, kan lære at give slip på de ikke-hjælpsomme tanker, når man får en forståelse for hvordan det menneskelige oplevelses-system er konstrueret.  

Nogle dage senere fik han endnu en spontan og meget dyb spirituel indsigt i livets formløse essens, som har skabt denne verden. Han formulerede det selv sådan her: “Jeg modtog en spirituel åbenbaring af De Tre Principper, som forklarer hvad Gud er.”

De mennesker som kendte Sydney Banks (herunder Ken og Elsie Spittle) blev de nærmeste vidner til hans forvandling fra en usikker, introvert mand til en mand fuld af ro, nærvær, empati, selvsikkerhed, kærlighed og mental robusthed. Han behøvede ikke konstant at tale om sin forståelse, og det gjorde han heller ikke. Men hans nye måde at være i livet på tiltrak folk og havde en kraftfuld positiv indvirkning på menneskerne omkring ham.

Sydney Banks liv efter hans dybe indsigter

Da han havde fået sin indsigt, opdagede han at folk ikke forstod hvad han sagde – heller ikke når han talte om helt almindelige hverdagsting. Menneskerne omkring ham troede i første omgang at han havde mistet forstanden, og han mistede mange af sine venner, med undtagelse af Ken og Elsie Spittle. Der gik ikke lang tid før hans kone, Barb, indså at der var sket noget dybt og uforklarligt i hendes mand – og at han ikke havde mistet forstanden. Hun begyndte at lytte til ham og støttede ham i at udbrede forståelsen.  

Han fortsatte sit arbejde som svejser i et års tid efter sine dybe indsigter, hvorefter han sagde sit job op, flyttede til Salt Spring Island sammen med Barb, og deres to børn, Susan og David. Her kan du se et interview med David Banks “My father is Sydney Banks“.

Han havde ikke noget ønske om at blive en guru. Han ønskede blot at dele budskabet med flest mulige mennesker og hjælpe med at pege dem i retningen mod at finde deres egen medfødte mentale sundhed. Han lagde meget vægt på at budskabet ikke handlede om ham, eller om at få folk til at følge ham. For ham handlede det om at dele forståelsen for at hjælpe menneskeheden med at forstå hvordan livet er konstrueret og hvordan man kan leve et liv i harmoni med dette, med en bedre balance mellem krop (dvs. hjerne) og sind (dvs. den formløse universelle energi (livskraft) som har skabt hele verden). Der var også mange der ikke var tiltrukket af hans budskab og syntes at det var noget vrøvl. Nogen gjorde også grin med ham. Disse reaktioner tog han ikke personligt, for han vidste at det ikke havde noget med ham at gøre. Han vidste at det blot var et tegn på at de ikke var klar til at høre dette budskab og få denne forståelse om livet endnu. Han havde ingen interesse i at presse budskabet ned i halsen på folk. 

Han viede resten af sit liv til at dele sin forståelse med verden. Budskabet gik fra én mands hjerte og ud til verden. Han holdt mange foredrag og seminarer gennem årene, både for offentligheden, men også for fagfolk indenfor mental sundhed, såsom terapeuter og psykologer, forskere, fysikere, læger, studerende på universiteter og andre faggrupper såsom virksomhedsledere, NGO´er, personale indenfor fx sundhedspleje og for indsatte i fængsler.

Sydney Banks forståelse breder sig

Der samlede sig folk omkring ham, som var draget af hans forståelse – af disse kan eksempelvis nævnes: Ken og Elsie Spittle, Linda Quiring, Chip og Jan Chipman og Harry Derbitsky. 

Efterhånden var der også fagfolk som terapeuter, psykologer og psykiatere der blev draget af hans forståelse og som ændrede deres praksis, så de begyndte at arbejde ud fra Sydney Banks forståelse. De oplevede alle sammen at deres patienters liv ændrede sig på en måde som de aldrig tidligere havde set. Af disse kan eksempelvis nævnes: Ph.D George Pransky (youtube) og hans kone Linda Pransky (youtube), Ph.D. Roger Mills (youtube), Ph.D. Keith Blevens (youtube) og hans kone Valda Monroe (youtube),  Ph.D Jack Pransky (youtube), M.D. i psykiatri Dr. William (Bill) Pettit, Ph.D. Rita Shuford (youtube), M.S. Allan E. Flood, M.A. Joe Bailey, Christine Heath, Ed.D. Judy Sedgeman, Cindi Claypatch og Craig Dollfuss.  

Gennem 80érne og 90érne blev der grundlagt organisationer såsom The Advanced Human Studies Institute (AHSI) af bl.a. Dr. Roger Mills samt The Minneapolis Institute of Mental Health (MIMH) af Joe Bailey og Christine Heath. Disse organisationer arbejdede for at sprede Sydney Banks forståelse og sponsorerede bl.a. mange seminarer og konferencer med Sydney Banks. MIMH var samtidig et sundhedscenter og misbrugscenter som hjalp tusindvis af patienter og som udbød undervisning i Sydney Banks forståelse og forskede i resultaterne af behandlingen. 

I 80´erne grundlægges The Hawaii Counseling and Education Center (HCEC) af bl.a. Christine Heath, som stadig eksisterer. Se mere på hjemmesiden: https://www.hawaiicounselingandeducationcenter.com/  

Minnesota University etablerede centeret National Resilience Resource Center (NRRC) baseret på Sydney Banks forståelse. Se NRRC´s hjemmeside her: http://www.nationalresilienceresource.com

George og Linda Pransky etablerede Pransky and Associates i La Conner, Washington, som i mange år blev midtpunktet for undervisning af fagfolk i Sydney Banks forståelse.

Dr. Roger Mills blev engageret i Modello Housing Projektet. Projektet startede i 1986 og foregik i et socialt belastet boligkvarter. Læs mere om dette banebrydende arbejde i bøgerne “Paradigm Shift” og “The Modello Project” skrevet af Jack Pransky.

Gennem 80´erne og 90´erne tilslutter flere sig til Sydney Banks forståelse, herunder  Dicken Bettinger, Sandra Krot, Aaron Turner og Erica Bugbee.

Udviklingen til De Tre Principper

Gennem årene tilpassede og strukturerede Sydney Banks gradvist budskabet om hans forståelse, som efterhånden udviklede sig til De Tre Principper. Siden begyndelsen af 1990’erne formidlede han sin forståelse som De Tre Principper. 

Sydney Banks forståelse har haft og har stadig en dyb, gennemgribende livsomvæltende betydning for tusindvis af mennesker over hele verden, som alle får indsigter i deres egen mentale sundhed og derfra begynder at leve et mere harmonisk liv. 

I 2008 startede Sydney Banks sammen med Elsie Spittle og Chip Chipman skolen “The Three Principles School” i byen Victoria, British Columbia. Formålet med skolen er at Sydney Banks ville sikre sig at undervisningen i De Tre Principper fortsatte i hans ånd og at undervisningen fortsat ville tage udgangspunkt i hans forståelse og ikke i fortolkninger af hans forståelse, når han ikke var her mere. Se denne video om det: Sydney Banks 1

Sydney Banks døde den 25. maj 2009 efter et længere sygdomsforløb. 

Du kan læse mere om Sydney Banks liv og skabelsen af 3P i bøgerne “The genesis of the three principles” af Elsie Spittle og Chip Chipman, samt “Island of Knowledge”, Beyond beliefs og Encounters with an Enlightened man” af Linda Quiring samt “Paradimeshift” af Jack Pransky.

De Tre Principper efter Sydney Banks død

Der er flere og flere der slutter sig til Sydney Banks forståelse og der er efterhånden blevet skrevet mange bøger om 3P. Nyere forfattere er: Michael Neill, Dr. Amy Johnson, Jamie Smart, m.fl.

De Tre Principper i Danmark og Grønland

Sydney Banks budskab om De Tre Principper har heldigvis også fundet vej til Danmark, og der er en række danskere, som har skrevet danske bøger om 3P. Her kan nævnes: Mette Louise Holland, Natasha Swerdloff, Christian Frederik Olsen og Kirja Horst Frederiksen. 

Der er også en række amerikanske bøger som er blevet oversat til dansk.

Og der er flere oversættelser på vej, bl.a. af Linda Quirings bøger. 

Mette Louise Hollands bog, Dit Selvhelbredende Sind, er også blevet oversat til grønlandsk og 3P breder sig generelt med stor fart i Grønland.

Bøger skrevet af Sydney Banks

Sydney Banks har skrevet 6 bøger, som er blevet udgivet. Han har skrevet flere bøger og manuskripter, som ikke er blevet udgivet endnu. 

Sydney Banks writingDe bøger som er udgivet er:

Second Chance

In Quest of the Pearl

Dear Liza

The Enlightened Gardener

The Enlightened Gardener – Revisited

The Missing Link

The Missing Link er også blevet oversat til dansk, og har titlen “Den glemte forbindelse

Lydoptagelser med Sydney Banks

Der er gennem årene blevet optaget en række lydoptagelser med Sydney Banks. 

De lydoptagelser som vi har kendskab til, er:

Fra 1970erne: 

“Mayne Island September 27.1975”  

“Victoria, B.C. 1975”

“It’s That Simple” 

“Beyond Religion

“It’s all Thought” 

“The Missing Link”

“Vancouver Marine Museum” 

“Shawnigan”

“Changing Your Mind”

“Gratitude”

“A Spiritual Reality”

“Insecurity”

“Spirituality and Psychology”

“The Wisdom Within”

Fra 1980erne:

“Four Seasons Hotel”

“Mind and Positivity”

“The Consciousness Within” 

“Thought and Alcoholism”

“Aloha Consciousness”

“Jumping Time”

“The Spiritual Reality of Life” 

“Richmond Hotel”

“ Vancouver”

“Minneapolis Institute Talk”

“Bradenton”

“Honolulu Conference”

Fra 1990erne: 

“Hawaii Conference”

“Discussing the Three Principles”

“Beyond the Word”

“Hawaii”

 

Nogle af lydoptagelserne er lagt på youtube og kan høres her:

Our True Identity

Aloha Consciousness

The Answers Lie Inside and Within You

Thought and Alcoholism

Salt Spring Long Weekend Talk

Syd Banks

Solving Problems From The Inside Out

Seeing Through The Illusion Via Wisdom

Nogle lydoptagelser er også blevet udgivet som CD´er og kan købes på Sydney Banks hjemmeside: www.sydneybanks.org og på www.sydbanks.com 

 

Videooptagelser med Sydney Banks

Der er også blevet optaget videoer med Sydney Banks. De første mange år ønskede han ikke at blive optaget på video, men fra ca. år 2000 og frem er der blevet optaget nogen. 

Nogle af disse kan findes på Sydney Banks hjemmeside: www.sydneybanks.org hvorfra de kan købes og der er også nogle videooptagelser som er gratis. Se også www.sydbanks.com

Se også “Three Principles Global Community” hjemmeside, hvor der bl.a. er gratis videoklip med Sydney Banks: www.3pgc.org

Se også den danske hjemmeside www.3pdk.org        

Nogle af videoerne er også blevet lagt ud på youtube og kan ses her:

The Great Illusion:

The Great Illusion – Sydney Banks

The Truth Lies Within:

The Truth Lies Within – Sydney Banks

Sydney Banks – The Power of Thought part 2

Sydney Banks on the Three Principles of Psychology as One Spiritual Psychological Experience

Genesis of The Three Principles: The Birth of a New Understanding

Sydney Banks – Infinite Levels

Sydney Banks – Big Little Mind

Syd Banks:

https://www.youtube.com/watch?v=spimKpcaebc&list=PLar0K3pqPmmv84tMk8_ju1_uc9r7I8lPX&index=12

Sydney Banks Talks About The Three Principles

Universal Intelligence – Sydney Banks – Three Principles

https://www.youtube.com/watch?v=1ZtHub7PS8U&list=PLar0K3pqPmmv84tMk8_ju1_uc9r7I8lPX&index=28&t=170s

Sydney Banks – The Equalizer

Sydney Banks A Quiet Mind

Sydney Banks – Forgive Yourself

The Three Principles.Sydney Banks’ letter to Oprah Winfrey

Sydney Banks 1

Sydney Banks 2

Sydney Banks – Goodwill

Sydney Banks – Wisdom

Sydney Banks – Tampa